Steun

Een muziekvereniging draait op zich prima zonder hulp. Alleen heeft ook zij vaak extra uitgaven. Er moeten instrumenten zijn en een plek om op die instrumenten samen te kunnen repeteren. Dan gaan de instrumenten ook niet voor altijd mee en moeten deze op tijd vervangen kunnen worden.

Om de contributie betaalbaar (en daarmee ook de hobby toegankelijk en leuk) te houden maken we gebruik van diverse mogelijkheden om de vereniging financieel gezond te houden: via onze trouwe donateurs, de 'Club van 100', gelegenheidsorkest optredens, Vriendenloterij loten (voorheen Sponsorloterij) en andere verschillende acties.

Club van 100

De "Club van 100" is een gezelschap bestaande uit mensen en bedrijven die muziekvereniging Oefening Baart Kunst jaarlijks sponsoren voor een bedrag van minimaal 100 euro.

Waaraan wordt uw bijdrage besteed?

Uw bijdrage is van groot belang voor het in stand houden van het Instrumentenfonds en voor het realiseren van ons ambitieuze opleidingsprogramma voor de jeugd.

Instrumentenfonds

De vereniging beschikt over een uitgebreid eigen instrumentarium, dat aan de leden ter beschikking wordt gesteld. Hierdoor wordt de drempel om muziek te gaan maken aanmerkelijk verlaagd.

Het onderhoud en de vervanging van instrumenten kost echter veel geld, al snel enkele duizenden euro's per instrument. Zo zijn in 2006 enkele bassen vervangen door nieuwe en betere instrumenten. In 2009 zijn de snare's voor de drumband vervangen.

Opleidingsprogramma

OBK stimuleert actief het maken van muziek door kinderen van de lagere school. Zo verzorgt OBK de Algemene Muzikale Vorming en is er inmiddels een blazersklas actief waar kinderen al voor het eerste leren samenspelen met eenvoudige muziekstukjes. Hiervoor stelt OBK ook de instrumenten ter beschikking.

OBK stelt uw bijdrage erg op prijs:

  • U ontvangt een persoonlijke uitnodiging voor onze concerten met enkele consumptie bonnen.
  • U wordt vermeld in de slide show en het programmaboekje van onze jaarlijkse winter uitvoering.
  • Vermelding op de website van OBK (indien gewenst met link naar eigen website)
  • U ontvangt 50% korting op optredens van ons gelegenheidsorkest (kleinere bezetting en erg geschikt voor festiviteiten)
  • Heeft u zelf andere idee├źn hoe OBK iets voor u kan betekenen, dan horen wij dit graag

Kortom: OBK stelt uw bijdrage erg op prijs, we willen er een club van maken waar een ieder graag lid van wordt en blijft. Een club waarvoor men die 100 euro per jaar graag over heeft.

De 100 in de "Club van 100" heeft betrekking op het minimaal te sponsoren bedrag en op het aantal leden.

Dus meldt u aan en help ons de 100 te halen. Waarmee u ons helpt om een financieel gezonde vereniging te zijn die tijdig haar instrumentarium kan aanvullen en vervangen.

Lid worden?

Wilt u lid van de Club van 100 worden? Dat kan door een email te sturen of contact op te nemen met onze secretaris of penningmeester.