FLOO

Fanfare Leerlingen Orkest Otterlo

FLOO

De jeugd leert tijdens de lessen van de blazersklas een instrument bespelen. Vervolgens kunnen ze gaan samenspelen op een hoger niveau en alles leren wat er verder bij een fanfare komt kijken. Dat is uiteindelijk ook hetgeen muziek maken zo leuk maakt. Samen muziek maken is immers net als een teamsport.

Wanneer zij dan een A diploma hebben, kunnen zij vanuit het jeugdensemble doorstromen naar de fanfare. Het jeugdensemble wordt ieder jaar weer uitgebreid met enkele kinderen uit de opleiding. We zorgen er op deze manier als vereniging voor dat alle kinderen één keer in de week een moment van samenspel hebben, naast de individuele lessen. Het jeugdensemble speelt muziek uit 'Band Time Starter en Expert'. Zij treden meerdere keren per jaar op. Tijdens concerten van de vereniging en bij het WoonZorgHuis Eureka.

image.png

Inge Lage Venterink

Muziekdocent

Inge heeft verschillende studies aan het conservatorium gevolgd. Na haar opleiding docent muziek en de hoofdvakken zang en dwarsfluit, is ze in 2016 afgestudeerd als orkestdirigent in Amsterdam. Met veel plezier gaat ze als muziek docent aan de slag in Otterlo. Privelessen en de jeugd enthousiasmeren voor het maken van muziek staat hoog op de prioriteitenlijst. Naast lesgeven dirigeert Inge diverse orkesten, zet ze zich in voor Stiching CRON en organiseert ze verschillende muzikale workshops in het land. Inge heeft naast dwarsfluit spelen een grote passie voor zingen.

Geschiedenis

Sinds zomer 2004 heeft OBK een eigen jeugdorkest met ongeveer 25 leden gehad. Het OJFO stond het eerste jaar onder leiding van onze voorzitter Frits Zwanenburg. Sinds oktober 2005 had hij het stokje overgedragen aan Stephan Koppelaar. In april 2008 heeft Hans van Hees dirigent van de fanfare het stokje van Stephan overgenomen om met veel enthousiasme het OJFO te dirigeren tot maart 2010. Toen heeft Mark Snitselaar het OJFO gedirigeert en is het omgedoopt tot OJFEnsemble. Sinds de zomer van 2011 staat onze koperdocent voor het OJFE.

De jeugd, die uit de AMV opleiding kwam, leerde in de blazersklas een instrument bespelen. Vervolgens speelden ze met begeleiding van de wat oudere jeugd uit het "grote" orkest, samen op een hoger niveau en leerde alles wat er verder bij een fanfare komt kijken. Na de zomervakantie werd het jeugdorkest ieder jaar weer uitgebreid met enkele kinderen uit de blazersklas. Laatste nummers die het jeugdorkest speelden waren o.a. Weather Report, Tango d'Amore met altsax solo en Conductors Nightmare.