Jubileumconcert: OBK 100 jaar!

OBK 100 jaar!

Op 22 oktober 2022 is het precies 100 jaar geleden dat er in Otterlo een muziekvereniging werd opgericht met de voor die tijd welluidende naam “Oefening Baart Kunst”. Om dit bijzondere jubileum te vieren geven wij op 12 november een groots opgezet Galaconcert in de grote zaal van het Kulturhus in Wekerom.

De afgelopen maanden hebben wij onder leiding van onze dirigent Chris Kok intensief gerepeteerd aan een programma, dat op een bijzondere manier tot stand is gekomen. In samenspraak met alle leden van het orkest hebben wij een keuze gemaakt uit de mooiste en meest geliefde werken die de afgelopen jaren op de lessenaar hebben gestaan. Zo kunt u voor de pauze genieten van o.a. Filmmuziek van Ennio Morricone en Pirates of the Carribean.

Na de pauze pakken we groots uit met een spectaculair showprogramma met bekende hits van o.a. Queen, Eric Clapton en Abba. Het orkest zit hierbij op een extra groot podium in showopstelling, en zal worden aangevuld met een ritmesectie bestaande uit piano, basgitaar en drums.

Als kers op de taart hebben we ook nog twee gastsolisten uitgenodigd. Arja Snitselaar zal op viool het ontroerende Schindlers List vertolken, en Jeannette Kok zal op veler verzoek nog een keer de bekende planfluitmelodie Einsamer Hirte van James Last spelen.

Kortom, het belooft een prachtige avond te worden, waarbij de 100-jarige zich van haar meest veelzijdige kant zal presenteren met een programma, zoals men in 1922 al zei, “voor Elck wat wils”

Flyer deel 1